Churros (gogoși spaniole)
Churros sunt gustarea perfectă pentru iubitorii de deserturi crocante, cu o crustă aurie și miez moale. Acoperite cu zahăr și scorțișoară și înmuiate în sos de ciocolată cald, aceste gogoși spaniole sunt deliciul ideal pentru a transforma orice moment într-o mică sărbătoare.
INGREDIENTE
240 g apă
160 g făină
30 g unt
2 linguri zahăr
2 ouă
un praf de sare
zahăr alb + scorțișoară
sos de ciocolată (ciocolată topită + smântână lichidă sau cremă de alune)
MOD DE PREPARARE
- Fierbem apa cu untul și zahărul.
- Adăugăm făina, omogenizăm și lăsăm la răcorit câteva minute.
- Încorporăm ouăle și apoi punem compoziția într-un poș.
- În uleiul încins formăm mini churros și prăjim până se rumenesc frumos.
- Servim cu sos de ciocolată sau sos caramel.