Clătite pufoase și subțiri – Se pot servi cu dulceață, brânză dulce, brânză sărată sau umplutura preferată
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 2 pahare lapte
- 1 cană apă clocotită
- 2 linguri amidon
- 2 pahare făină
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, batem ouăle împreună cu zahărul tos, cel vanilat și cu sarea. După omogenizare încorporăm și laptele și uleiul.
Turnăm apa clocotită, adăugăm amidonul și, amestecând continuu, punem treptat și făina. Ungem tigaia cu un strat subțire de ulei și coacem clătitele până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Se pot servi cu miere, dulceață, brânză dulce / sărată sau cu umplutura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!