Rețeta Sandei Marin, doamna bucătăriei românești – Clătite moi și pufoase care nu se lipesc de tigaie
Ingrediente necesare pentru 10 clătite:
- 100 g făină
- 300 ml apă rece
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- Un praf de sare
- Un praf de bicarbonat
Mod de preparare:
Punem ingredientele într-un bol și le amestecăm cu mixerul până obținem o compoziție omogenă și fără cocoloașe.
Turnăm pe rând câte un polonic de aluat în tigaia încinsă. Dacă tigaia este de calitate, nu avem nevoie de ulei.
Pe de altă parte, dacă tigaia are aderențe, înainte de prima clătită trebuie să punem câteva picături de ulei.
Rumenim fiecare clătită, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe o farfurie și le așezăm una peste alta.
Savurați cu poftă! Poftă bună!