Colivă
Colivă 🍚 🌰 🕊️ Tradițiile și obiceiurile asociate cu Coliva sunt adânc înrădăcinate în cultura și tradiția românească 🇷🇴 ✨ Este considerată o ofrandă adusă pentru pomenirea celor adormiți în religia ortodoxă ✝️ 🙏
INGREDIENTE
2 căni arpacaș
6 căni apă
2 lingurițe sare
1 cană de zahăr
80 g zahăr vanilat
500 g nucă măcinată prăjită
10 ml esență de rom
10 g coajă de portocală rasă
MOD DE PREPARARE
- Spală arpacașul în 12 ape pentru a-l curăța temeinic.
- Fierbe arpacașul spălat în 6 căni de apă cu 2 lingurițe de sare. Când aproape a fiert, adaugă 1 cană de zahăr și fierbe totul încă 10 minute.
- Lasă arpacașul să se răcească sub capac pentru a reține aromele.
- Amestecă arpacasul fiert și răcit cu zahăr vanilat, esență de rom, coaja de portocală rasă și nucă măcinată prăjită.
- Pune compoziția într-o formă, nivelând-o bine.
- Presară deasupra biscuiți măcinați, apoi cacao și decorează cu nucă măcinată prăjită pe margine.