Cele mai fragede și cele mai sfărâmicioase cornulețe – Cornulețe cu gem, pe bază de apă minerală
Ingrediente necesare:
- 100 ml apă minerală carbogazoasă
- 90 ml ulei
- 280 g făină
- 1 lingură zahăr
- Jumătate linguriță praf de copt
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu zahărul, praful de copt și cu sarea. Turnăm și apa și amestecăm un pic cu un tel, după care turnăm și uleiul și frământăm un aluat moale și nelipicios.
Dacă aluatul se lipește de mâini, mai punem un pic de făină. Dacă aluatul este prea tare, mai adăugăm un pic de apă.
După frământare lăsăm aluatul deoparte timp de 5 minute, la temperatura camerei. Ulterior, împărțim aluatul în 2 părți egale pe care le întindem în forme rotunde de o grosime de 1-2 mm.
Tăiem în triunghiuri, punem gemul preferat și rulăm. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!