Cornulețe pufoase și delicioase (cu rahat)
Cornulețe pufoase și delicioase 🥐 ✨ 😋 Se topesc în gură, sunt extrem de fragede 🤤 💖 ☁️ Simplu și ușor de realizat 👌🌀 🎉 Pregătirea lor este o joacă…
INGREDIENTE
- Uleiul și borșul se vor măsura cu o cană de 250 ml
- Ingrediente aluat:
1 kg făină (aproximativ)
2 c ăni cu ulei
1 can ă cu borș (se poate înlocui cu o cană de apă minerală + 2 linguri oțet sau o cană cu vin alb)
1 plic drojdie uscată
1 plic zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie, după gust
15 ml esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
- Ingrediente umplutură:
500 g rahat
- Pentru decor:
150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm vinul cu uleiul, aromele și apoi adăugăm făina în care am amestecat drojdia.
- Frământăm un aluat pe care îl lăsăm să se odihnească 30 de minute.
- Împărțim aluatul în bucăți și apoi întindem fiecare bucată de aluat în formă de cerc. Tăiem și formăm cornulețele.
- Coacem la 170 de grade timp de 20-30 de minute, până se rumenesc. Pudrăm cu zahăr și servim.