Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă de cornulețe fragede – Se prepară din 500g făină, 250g unt, 180g iaurt și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 250 g unt (sau untură, sau margarină)
- 180 g iaurt gras
- Un praf de sare
- Gem pentru umplutură
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem făina, untul aflat la temperatura camerei, sarea și iaurtul într-un bol și frământăm un aluat neted. Înfășurăm aluatul în folie alimentată și-l dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Ulterior, scoatem aluatul din folie și îl împărțim în 3 sau 4 părți. Întindem prima parte într-un cerc cu diametrul de 30 de cm și tăiem în 12 triunghiuri egale. Punem umplutură pe marginile mai late și rulăm.
Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, cornulețele trebuie să rămâne albe și să devină aurii dedesubt.
După ce se răcoresc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!