Cornuri de post cu magiun
Cornuri de post cu magiun, delicatese fragede și aromate, pline cu bogăția dulce a magiunului de prune, reprezintă o alegere excepțională pentru momentele în care dorești o gustare dulce, naturală și satisfăcătoare, perfectă pentru perioada de post.
INGREDIENTE
500 g făină
100 g zahăr
5 g sare
220 g apă caldă
1 plic drojdie uscată
50 g margarină
50 ml ulei
10 ml esență de vanilie
20 g coajă rasă de portocale
300 g magiun
Zahăr pudră pentru pudrat
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm făina cu drojdia, zahărul, sarea, aromele și apa, frământăm și apoi adăugăm margarina la temperatura camerei. Frământăm aproximativ 10 minute și apoi adăugăm uleiul, frământăm încă puțin și lăsăm la dospit o oră.
- Împărțim aluatul în 8 bucăți, formăm cornuri umplute cu magiun.
- Le lăsăm la dospit încă jumătate de oră.
- Le ungem cu puțin ulei și dăm la copt pentru 30-40 minute la 160 de grade.
- Pudrăm cu zahăr pudră!