Rețetă ușoară, explicată pas cu pas – Covrigei de casă – Covrigei făcuți în casă din 250g brânză de vaci, 100 ml lapte, 1 ou, 300g făină și […]
Ingrediente (26 buc. 7 cm):
- 250g brânză de vaci
- 1 linguriță de zahăr
- 0,5-1 linguriță de sare
- 100 ml lapte
- 30g ulei vegetal (2-3 linguri)
- 1 ou mediu
- 200 g brânză maturată
- 300-330 g de făină
- 1 linguriță de praf de copt
Temperatură și timp de coacere: 180 grade Celsius – 20 – 25 minute
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Adăugăm peste brânza de vaci o lingură de zahăr, una de sare, laptele, uleiul și oul bătut. Dăm totul prin blender pentru a omogeniza bine… După omogenizare, adăugăm și brânza maturată…
Adăugă făina cu praful de copt. Adăugăm treptat și omogenizăm. Le frământăm apoi la mână, până când compoziția devine fermă și nu se lipește de mâini. Împărțim în două bucăți egale.
Pudrăm blatul de lucru și aluatul cu puțină făină. Întindem aluatul ca în imaginea de mai jos. Dăm formă covrigeilor folosind instrumente de dimensiuni diferite…
Încercăm să obținem formă de covrig… Înainte de a băga la cuptor, tapetăm covrigii cu un mix format din iaurt și gălbenuș. Adăugăm apoi condimentele și semințele preferate (mac, susan etc.).
Dăm la cuptor la 180 grade Celsius aprox. 20-25 minute…
Să îi savurați cu poftă! Poftă mare!