Cozonac de post
Cozonac de POST 🙏 Umplutură bogată de nucă și ciocolată 🌰 🍫 Pufos și aromat 🥮 ✨Un cozonac extraordinar de pufos, aromat și delicios, perfect pentru zilele de post sau orice ocazie specială!
🍴 Savurați cu poftă! Poftă bună! 🥮 🍊 🌟
INGREDIENTE
- Ingrediente pentru aluat:
25 g drojdie proaspătă
1 lingură zahăr
2 linguri făină
120 ml lapte vegetal opărit
500 g făină
125 g zahăr
150 ml suc de portocale proaspăt stors
Un praf de sare
10 ml aromă de vanilie
Aromă de portocale
20 g margarină
- Ingrediente pentru umplutură:
250 g nucă măcinată
100 g ciocolată neagră topită
2 linguri zahăr brun
1 plic praf de copt
30 ml rom sau coniac
30 ml aromă de vanilie
MOD DE PREPARARE
- Amestecați drojdia cu zahărul și lăsați-o să se lichefieze. Separat, combinați făina cu laptele vegetal opărit și adăugați drojdia. Lăsați maiaua să crească.
- În vasul mixerului, puneți făina, zahărul, maiaua, sucul de portocale și aroma de portocale. Frământați până ce ingredientele se omogenizează, apoi adăugați sarea, vanilia și margarina. Lăsați aluatul la crescut timp de o oră.
- Pentru umplutură, amestecați nuca, ciocolata topită, zahărul brun, praful de copt, romul și vanilia până obțineți o compoziție bine omogenizată.
- Împărțiți aluatul în două bucăți egale, întindeți fiecare bucată și adăugați jumătate din umplutură. Rulați aluatul, procedând similar cu cea de-a doua parte. Împletiți cele două rulouri și dați forma de cozonac.
- Așezați cozonacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați la crescut, ungeți-l cu ulei și presărați zahăr. Coaceți timp de o oră la foc mediu.