Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Cozonac Moldovenesc cu nucă și cacao – Cea mai bună rețetă, nu ai cum să dai greș cu ea!

Cozonac Moldovenesc cu nucă și cacao – Cea mai bună rețetă, nu ai cum să dai greș cu ea!

Cozonac Moldovenesc (cu nucă și cacao) – Cea mai bună rețetă, nu ai cum să dai greș cu ea

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 200 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt gras
  • 50 ml ulei
  • Jumătate linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 5 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 50 g pudră de cacao
  • 125 g zahăr
  • 150 g nucă (jumătate măcinată fin și jumătate tocată grosier)
  • 3 lingurițe esență de rom

Ingrediente necesare pentru uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță lapte

Notă: pentru această rețetă, toate ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei!

Mod de preparare:

Pentru aluat, încălzim laptele. Adăugăm untul și zahărul și amestecăm foarte bine.

Frecăm drojdia cu 1 lingură de zahăr și cu 2-3 linguri de lapte cald. Lăsăm amestecul deoparte pentru câteva minute. Separăm albușurile de gălbenușuri și punem 1 gălbenuș deoparte pentru uns.

Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură în mijloc unde punem amestecul de drojdia.

Amestecăm ușor, adăugând și un pic din amestecul de lapte și adunând treptat făina de pe margini.

Adăugăm gălbenușurile frecate cu sare, esența de rom și începem să frământăm. Spre final adăugăm și uleiul încălzit și frământăm un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.

Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare împreună cu sarea și cu zahărul.

Adăugăm nuca, pudra de cacao și omogenizăm.

Împărțim aluatul dospit în 4 părți egale din care vom întindem 4 foi dreptunghiulare.

Ungem foile cu umplutura pregătită, rulăm și la final împletim câte 2 rulouri.

Transferăm cozonacii în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le acoperim cu prosoape curate și le lăsăm la dospit, la loc cald, până își dublează volumul. Ulterior, le ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 40-45 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Iată cum se usucă cimbrul pentru iarnă – Își păstrează perfect gustul și mirosul specific
Noutăți

Iată cum se usucă cimbrul pentru iarnă – Își păstrează perfect gustul și mirosul specific

Murături asortate pentru iarnă – Murături în oțet – Rețeta pe care o folosesc an de an
Noutăți

Murături asortate pentru iarnă – Murături în oțet – Rețeta pe care o folosesc an de an

Castraveți la borcan – Castraveți în saramură, pentru iarnă – Crocanți și aromați
Noutăți

Castraveți la borcan – Castraveți în saramură, pentru iarnă – Crocanți și aromați

Rețetă pentru iarnă – Felii de ardei în ulei, la borcan – Ardei crocanți, dulci-acrișori – Rețetă tradițională italiană
Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Felii de ardei în ulei, la borcan – Ardei crocanți, dulci-acrișori – Rețetă tradițională italiană

Dovlecei pentru iarnă – 4 rețete simple, fără conservanți
Noutăți

Dovlecei pentru iarnă – 4 rețete simple, fără conservanți

Murături la rece – Salată de murături pentru iarnă – Amestec delicios și aromat, în oțet
Noutăți

Murături la rece – Salată de murături pentru iarnă – Amestec delicios și aromat, în oțet

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Iată 13 idei geniale pentru decorarea Salatei Boeuf
Noutăți

Iată 13 idei geniale pentru decorarea Salatei Boeuf

Aluat universal – Aluat perfect atât pentru cornuri cât și pentru cozonac și alte produse dulci – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori
Noutăți

Aluat universal – Aluat perfect atât pentru cornuri cât și pentru cozonac și alte produse dulci – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori

Plăcintă cu mere – Rețetă simplă și delicioasă – Plăcintă aromată, preparată după rețeta bunicii
Noutăți

Plăcintă cu mere – Rețetă simplă și delicioasă – Plăcintă aromată, preparată după rețeta bunicii

Rețeta bunicii – Clătite moi și delicioase pe bază de lapte –  Se prepară din 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, făină și…
Noutăți

Rețeta bunicii – Clătite moi și delicioase pe bază de lapte – Se prepară din 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, făină și…

Prăjitură de casă pufoasă și moale (cu nucă de cocos și glazură de ciocolată) – Se prepară din 5 linguri făină, 4 ouă, 1 litru de lapte și…
Noutăți

Prăjitură de casă pufoasă și moale (cu nucă de cocos și glazură de ciocolată) – Se prepară din 5 linguri făină, 4 ouă, 1 litru de lapte și…

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate