Cremă universală, perfectă pentru orice desert – Cremă caramel
Ingrediente necesare:
- 600 ml lapte
- 300 g zahăr
- 4 linguri făină
- 3 linguri apă
- 4 ouă
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu 100 ml de lapte. Separat, mixăm ouăle împreună cu un praf de sare. Într-o oală cu fundul gros, amestecăm 150 g de zahăr cu 3 linguri de apă.
Punem pe foc mic și fierbem amestecând continuu, până zahărul se dizolvă și devine auriu. Adăugăm și zahărul rămas și 500 ml de lapte și amestecăm continuu până la omogenizare. Treptat adăugăm și făina amestecată cu laptele rămas.
Gătim la foc mic și amestecăm continuu până crema se îngroașă un pic. Adăugăm ouăle, amestecăm bine și aducem din nou la fierbere după care oprim focul.
Transferăm crema astfel obținută într-un castron, acoperim suprafața ei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca cu unt.