Cremșnit cu zmeură
Acest cremșnit delicat combină perfect textura crocantă a foietajului cu crema fină de vanilie și zmeura proaspătă, oferind un contrast răcoritor și dulce-acrișor. Este un desert elegant, ideal pentru ocazii speciale, care impresionează prin gust și aspect.
INGREDIENTE
800 g aluat de foietaj
1 l lapte
200 g zahăr
5 gălbenușuri
50 g amidon
60 g făină
20 ml aromă de vanilie
200 g unt
500 ml frișcă
300 g zmeură
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, amidonul și făina, adăugăm laptele amestecând cu un tel, punem pe foc și fierbem până se îngroașă.
- Lăsăm să se răcorească puțin și apoi adăugăm untul și aroma de vanilie.
- Foile le coacem pe rând între două tăvi, pentru a evita creșterea excesivă.
- Așezăm o foaie, punem crema, apoi frișca bătută, adăugăm zmeura și așezăm cealaltă foaie.
- Pudrăm cu zahăr pudră vanilat.