Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Desert rapid, la pahar, gata imediat – Aveți nevoie de 160g biscuiți de ovăz, 400g smântână, 300g chefir și…
Ingrediente:
Pentru 7 porții
- 160g biscuiți de ovăz
- 30g unt
- 400g smântână
- 300g kefir , vanilie
- 120g zahăr (pentru gust)
- 15g gelatină + 100 ml apă
- fructe de pădure/fructe
Mod de preparare :
Într-un bol, adăugăm smântâna, kefirul, zahărul și vanilia. Le mixăm împreună, până la omogenizare.
Pregătim gelatina cu apa călduță. Adăugăm puțină compoziție din bol pentru a aduce gelatina la aceeași temperatură. Omogenizăm ambele conținuturi. Lăsăm la frigider.
Pregătim niște pahare pentru a finaliza desertul. Mai întâi zdrobim biscuiții de ovăz. Topim untul și îl amestecăm cu biscuiții mărunțiți. Dăm la frigider…
Cele două părți ale desertului sunt deja reci și gata de montat. Amestecăm înca o dată crema pentru ca aceasta să prindă o textură netedă…
Pregătim desertul: un strat de biscuiți, unul de cremă, o lingură de fructe (la alegere), un strat de biscuiți, unul de cremă și încă o lingură de fructe. Dăm la frigider pentru cel puțin 60 minute…
La final, folosind aceleași ingrediente, putem orna / înfrumuseța paharele.
Un desert extrem de arătos și delicios! Să-l serviți cu plăcere!