Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Dovlecei pentru iarnă – 4 rețete simple, fără conservanți

Dovlecei pentru iarnă – 4 rețete simple, fără conservanți

Dovlecei în sos de roșii – Ingrediente necesare:

  • Sare
  • Zahăr
  • 2 kg roșii
  • 2 kg dovlecei

Mod de preparare:

  1. Spălăm dovleceii, îi ștergem, tăiem codițele și îi tăiem felii sau cubulețe.
  2. Punem dovleceii în borcane sterilizate și completăm cu suc de roșii nefiert. La fiecare borcan de 1 kg punem zahăr și sare cât luăm cu 3 degete.
  3. Închidem borcanele cu capace sterilizate și le dăm la bain-marie. Sterilizăm borcanele umplute, timp de 1 oră din momentul în care apa dă în clocot.
  4. Lăsăm borcanele să se răcească în apă, după care le depozităm în cămară. Folosim dovleceii pentru zacuscă, tocănițe, ciorbe.

Dovlecei la congelator

  1. Spălăm dovleceii și îi dăm prin răzătoare. Putem să-i tăiem și felii sau cubulețe.
  2. Punem la fiert 3 L de apă împreună cu 1 lingură de sare. Când dă în clocot, opărim dovleceii în mai multe tranșe, timp de 3 minute.
  3. Îi scoatem, îi scurgem bine, îi lăsăm să se răcească după care îi punem în pungi alimentară și le dăm la congelator.
  4. Folosim dovleceii la tarte, zacuscă, chiftele.

Dovlecei în apă cu sare

  1. Punem la fiert 2 L de apă împreună cu 1 lingură de sare. Spălăm și tăiem dovleceii felii sau cubulețe.
  2. Când apa dă în clocot, opărim dovleceii timp de 3 minute. Îi scurgem bine și îi punem în borcane sterilizate.
  3. Completăm fiecare borcan cu apa în care am opărit dovleceii și le închidem cu capace sterilizate.
  4. Punem borcanele umplute la bain-marie și le sterilizăm timp de 20 de minute, din momentul în care apa dă în clocot.

Dovlecei rași, în suc propriu

  1. Spălăm dovleceii și îi dăm prin răzătoarea mare. Pentru fiecare kg de dovlecei adăugăm câte 2 lingurițe de sare și amestecăm bine.
  2. Transferăm imediat dovleceii în borcane sterilizate, cu tot cu zeama lăsată. Închidem borcanele cu capace sterilizate.
  3. Sterilizăm borcanele umplute la bain-marie, timp de 25 de minute, din momentul în care apa dă în clocot.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Iată cum se usucă cimbrul pentru iarnă – Își păstrează perfect gustul și mirosul specific
Noutăți

Iată cum se usucă cimbrul pentru iarnă – Își păstrează perfect gustul și mirosul specific

Murături asortate pentru iarnă – Murături în oțet – Rețeta pe care o folosesc an de an
Noutăți

Murături asortate pentru iarnă – Murături în oțet – Rețeta pe care o folosesc an de an

Castraveți la borcan – Castraveți în saramură, pentru iarnă – Crocanți și aromați
Noutăți

Castraveți la borcan – Castraveți în saramură, pentru iarnă – Crocanți și aromați

Rețetă pentru iarnă – Felii de ardei în ulei, la borcan – Ardei crocanți, dulci-acrișori – Rețetă tradițională italiană
Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Felii de ardei în ulei, la borcan – Ardei crocanți, dulci-acrișori – Rețetă tradițională italiană

Murături la rece – Salată de murături pentru iarnă – Amestec delicios și aromat, în oțet
Noutăți

Murături la rece – Salată de murături pentru iarnă – Amestec delicios și aromat, în oțet

Salată de varză pentru iarnă – Salată de varză roșie și albă, cu morcov, țelină și ardei gras
Noutăți

Salată de varză pentru iarnă – Salată de varză roșie și albă, cu morcov, țelină și ardei gras

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Ruladă cu ouă, șuncă și cașcval – Rețetă pas cu pas, în imagini
Noutăți

Ruladă cu ouă, șuncă și cașcval – Rețetă pas cu pas, în imagini

Cel mai moale blat pentru tort – Se prepară simplu și ușor, din 250g făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 150g zahăr și…
Noutăți

Cel mai moale blat pentru tort – Se prepară simplu și ușor, din 250g făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 150g zahăr și…

Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură cremoasă și delicioasă – Se prepară din 200g făină, 125g unt, 3 ouă, 600g smântână și…
Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură cremoasă și delicioasă – Se prepară din 200g făină, 125g unt, 3 ouă, 600g smântână și…

Cartofi cu șuncă, cașcaval ras și usturoi (la cuptor) – Rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă (cu imagini)
Noutăți

Cartofi cu șuncă, cașcaval ras și usturoi (la cuptor) – Rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă (cu imagini)

Prăjitură de casă, cremoasă și delicioasă – Se prepară simplu și rapid, din 230g făină, 3 ouă, 400 ml smântână, 210g zahăr și…
Noutăți

Prăjitură de casă, cremoasă și delicioasă – Se prepară simplu și rapid, din 230g făină, 3 ouă, 400 ml smântână, 210g zahăr și…

Tort Egiptean – Rețetă VIDEO – Tort cremos și delicios, perfect pentru orice ocazie
Noutăți

Tort Egiptean – Rețetă VIDEO – Tort cremos și delicios, perfect pentru orice ocazie

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate