Ecler la tavă cu jeleu de căpșuni
INGREDIENTE
- Ingrediente ecler:
100 ml apă
50 ml ulei
100 g făină
3 ouă
Un praf de sare
- Ingrediente cremă:
800 ml lapte
60 g amidon
100 g zahăr
200 g unt
30 ml esență de vanilie
3 gălbenușuri
- Ingrediente jeleu:
500 g căpșuni
10 g gelatină hidratată în 50 ml apă
100 g zahăr
MOD DE PREPARARE
- Fierbem apa cu uleiul și sarea, adăugăm făina când a ajuns în punctul de fierbere, amestecăm, lăsăm la răcorit și apoi adăugăm pe rând ouăle. Întindem compoziția într-o tavă și coacem pentru 30 de minute la 180 de grade. Lăsăm să se răcească.
- Pentru cremă, amestecăm ingredientele fără unt și esență și fierbem până se îngroașă. Lăsăm la răcit până ajunge la temperatura camerei. Amestecăm cu untul și aroma de vanilie și turnăm crema peste blatul copt.
- Fierbem căpșunile cu zahărul și lăsăm la răcorit, adăugăm gelatina hidratată în compoziția caldă. Mixăm cu blenderul vertical și apoi punem jeleul peste cremă. Lăsăm la rece minim 4 ore și servim cu frișcă și căpșuni proaspete.