Eclere cu cremă de vanilie, frișcă și ciocolată albă
Această rețetă de eclere combină perfect textura cremoasă a umpluturii cu dulceața ciocolatei albe și aroma delicată a zmeurei, fiind o alegere excelentă pentru desert sau pentru a impresiona oaspeții la orice eveniment.
INGREDIENTE
- Coji:
250 ml apă
250 g făină
125 ml ulei
3 g sare
6 ouă
30 ml apă
- Cremă:
5 gălbenușuri
200 g zahăr
1 l lapte
100 g amidon
300 g mascarpone
20 ml esență de vanilie
400 ml frișcă bătută cu 50 g zahăr pudră vanilat
400 g ciocolată albă topită cu 2 linguri ulei vegetal
10 g zmeură uscată
MOD DE PREPARARE
- Coji:
- Fierbeți apa cu uleiul și sarea, adăugați făina și amestecați, luați de pe foc și lăsați la răcorit, apoi adăugați ouăle pe rând și mixați. La final, adăugați apa și continuați mixarea.
- Cu ajutorul poșului, formați băștunașe de aluat și coaceți 40 de minute la 170 de grade. Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute.
- Cremă:
- Amestecați gălbenușurile cu zahărul, amidonul și laptele, fierbeți până se îngroașă și lăsați la răcorit.
- Mixați mascarponele și adăugați crema și vanilia.
- Tăiați fiecare ecler, umpleți cu crema, apoi cu frișca bătută și dați baza de sus prin ciocolata albă, pudrați cu zmeura și dați la rece.