Faguri cu ciocolată – rețeta veche
Faguri cu ciocolată – rețeta veche: un desert clasic și nostalgic, în care aluatul fraged se transformă în mici “faguri” umpluți cu ciocolată, aducând în prim-plan gusturile autentice ale rețetelor de demult, perfecte pentru a recăpăta simțurile copilăriei.
INGREDIENTE
- Aluat:
8 ouă
180 ml ulei
180 ml lapte
180 g zahăr
400 g făină
1 plic praf de copt
1 esență/fiolă de vanilie
1 praf de sare
- Cremă:
3 ouă
100 g zahăr
150 g ciocolată amară
1 fiolă esență de rom
30 ml rom de calitate sau coniac
200 g nuci coapte și mărunțite
30 g cacao de calitate
250 g unt
50 g zahăr vanilat pudră
MOD DE PREPARARE
- Aluat:
- Mixăm albușurile cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr. Dăm deoparte.
- Mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr, adăugăm uleiul, laptele, apoi amestecăm cu o parte din cantitatea de făină.
- Adăugăm treptat albușurile spumă și la final praf de copt și restul de făină.
- Încingem forma de faguri și coacem.
- Cremă:
- Mixăm ouăle cu zahărul, apoi le temperăm pe baie de aburi până se topește zahărul.
- Adăugăm aromele și ciocolata, amestecăm până se topește. Dăm la rece.
- Mixăm untul la temperatura camerei cu zahărul, adăugăm cacaoa, apoi crema rece și la final nucile.
- Umplem fagurii răciți și îi dăm apoi la rece.