Fursecuri cu nuci, migdale și cremă delicioasă de ciocolată
Fursecurile cu nuci, migdale și cremă de ciocolată sunt un răsfăț decadent, care îmbină crocantețea nucilor și migdalelor cu bogăția unei creme suave de ciocolată.
INGREDIENTE
- Fursecuri:
140 g albușuri (aproximativ de la 3 ouă mari sau 4 mai mici)
Un praf de sare
200 g zahăr tos
100 g migdale măcinate
100 g nuci măcinate
20 g făină albă
Esență de migdale
- Cremă:
400 g Nutella
250 g mascarpone
MOD DE PREPARARE
- Bezele:
- Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Tapetați 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
- Mixați albușurile cu zahărul și sarea până când obțineți o compoziție spumoasă.
- Incorporați treptat nucile, migdalele și făina în compoziția de albușuri.
- Adăugați esența de migdale și amestecați ușor.
- Cu ajutorul unei linguri sau a unui poș, formați fursecurile pe hârtia de copt pregătită.
- Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius timp de 40-50 de minute, sau până când sunt uscate și crocante.
- Cremă:
- Într-un bol, mixați Nutella cu mascarpone până la omogenizare.
- Asamblarea fursecurilor:
- După ce fursecurile s-au răcit, uniți-le câte două cu crema de Nutella și mascarpone.
- Pudrați fursecurile umplute cu cacao înainte de servire.