Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Ingrediente necesare:

  • 1 lingură piper boabe
  • 1 legătură hrean
  • 1 linguriță boabe de ienibahar
  • 2 linguri boabe de muștar
  • 3 frunze de dafin
  • 3 kg gogoșari
  • 40 g sare neiodată (pentru murături)
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 700 ml oțet
  • Frunze de țelină
  • Câteva felii de rădăcină de țelină
  • Morcovi (opțional)

Mod de preparare:

  1. Tăiem gogoșarii jumătăți, sferturi sau felii, îndepărtăm semințele și cotoarele. Spălăm bine gogoșarii.
  2. Într-o oală, punem pe foc zahărul, sarea, oțetul, uleiul, frunzele de dafin, boabele de ienibahar și de piper.
  3. Când clocotește oțetul, adăugăm gogoșarii în mai multe tranșe și îi opărim timp de 3-4 minute, până își schimbă culoarea.
  4. Transferăm gogoșarii în borcane spălate și sterilizate, alternând cu felii de morcov și țelină, frunze de țelină.
  5. Putem adăuga și câte o bucată de hrean în borcane, va întări gogoșarii.
  6. Dăm oțetul din nou în clocot și îl turnăm în borcane. Punem și semințele de muștar și câteva bețe de țelină deasupra și închidem borcanele ermetic cu capace sterilizate.
  7. Întoarcem borcanele cu capacele în jos, le acoperim cu pături și le lăsăm să se răcească lent, timp de 24 de ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți
Noutăți

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas
Noutăți

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Noutăți

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți
Noutăți

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți

Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet
Noutăți

Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Ruladă cu ouă, șuncă și cașcval – Rețetă pas cu pas, în imagini
Noutăți

Ruladă cu ouă, șuncă și cașcval – Rețetă pas cu pas, în imagini

Pește în sos tomat, la borcan, pentru iarnă – Pește în sos de roșii pentru sezonul rece
Noutăți

Pește în sos tomat, la borcan, pentru iarnă – Pește în sos de roșii pentru sezonul rece

Cremă de casă cu gust de lapte din 3 ingrediente – Cremă fină și delicată, pentru cele mai bune prăjituri
Noutăți

Cremă de casă cu gust de lapte din 3 ingrediente – Cremă fină și delicată, pentru cele mai bune prăjituri

Rețetă perfectă pentru Poale-n brâu – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori – Aveți nevoie de 500g făină, 25g drojdie, 50g zahăr, 500g brânză de vaci și…
Noutăți

Rețetă perfectă pentru Poale-n brâu – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori – Aveți nevoie de 500g făină, 25g drojdie, 50g zahăr, 500g brânză de vaci și…

Prăjitură de casă fără coacere – Prăjitură cremoasă și delicioasă – Se prepară din 200g pișcoturi, 700 ml lapte, 250 ml frișcă lichidă, 80g ciocolată și…
Noutăți

Prăjitură de casă fără coacere – Prăjitură cremoasă și delicioasă – Se prepară din 200g pișcoturi, 700 ml lapte, 250 ml frișcă lichidă, 80g ciocolată și…

Plăcinte aperitiv cu cartofi și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă
Noutăți

Plăcinte aperitiv cu cartofi și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate