Gogoșelele măicuțelor
Gogoșelele măicuțelor sunt desertul ideal pentru cei care iubesc dulciurile tradiționale, având o textură aerată și aromă delicată de vanilie și lămâie. Fiecare gogoșică, pudrată cu zahăr, îți oferă o senzație reconfortantă, perfectă pentru momentele liniștite de acasă.
INGREDIENTE
125 g făină tip 000
250 ml lapte
25 g zahăr
50 g unt 82%
3 ouă
un praf de sare
vanilie, zahăr vanilat, pastă de vanilie
coaja de la 1/2 lămâie
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru servit
MOD DE PREPARARE
- Fierbem untul cu laptele, zahărul, sarea și zahărul vanilat.
- Adăugăm făina și amestecăm.
- Lăsăm la răcorit câteva minute, adăugăm ouăle și aroma de vanilie.
- Prăjim gogoșelele în ulei încins până capătă o culoare frumoasă.
- Servim pudrate cu zahăr.