Rețetă cu imagini, pas cu pas – Gogoși aerate și pufoase – Rețetă simplă fără coacere în pași simpli
Ingrediente:
- 500g făină
- 25g zahăr
- 15g zahăr vanilat
- 5g sare
- 6g drojdie
- 50g unt
- 100 ml apă călduță
- 200 ml lapte rece
Rezultă: 12-14 gogoși mari.
Mod de Preparare:
În cantitatea de 500 g de făină se adaugă 50 grame de zahăr și 15 g de zahăr vanilat, 5 grame de sare și 6 grame de drojdie uscată. Amestecăm bine pentru a distribui eficient ingredientele de mai sus.
În continuare, se adaugă untul cald, alături de apa călduță și laptele rece. Se omogenizează cu o spatulă timp de 3-4 minute.
Se trece apoi la frământarea aluatului la mână, până când acesta se transformă într-unul pufos. Se lasă la odihnit, acoperit cu o folie de plastic, timp de o oră. Acesta își va dubla masa.
Se mai frământă câteva momente și se împarte în bucăți egale, ca niște mingiuțe mici. Se lasă apoi la odihnit, acoperite timp de 15 minute.
Modelăm mingiuțele, presând cu degetul în mijlocul lor. Le modelăm până ce acestea iau formă de gogoașă. Se lasă din nou la odihnit, pe o tavă presărată cu puțin ulei, acoperite.
Punem gogoșile la prăjit în ulei încins, la foc mediu, până ajung de culoare arămie. Scoatem pe șervețele uscate pentru a înlătura surplusul de ulei.
Sfat: în gaura gogoșii, la începutul prăjirii, introducem mânerul de la o furculiță și învărtim puțin, pentru a absorbi ulei și în interior…
La final, pentru un plus de gust dulce și aromă, decorăm cu zahăr praf / vanilat…
Gogoși pufoase și moi.
Poftă Bună!