Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 125 g unt sau margarină
- 2 linguri zahăr
- O linguriță și jumătate sare
- 11 g drojdie uscată
- Jumătate pahar apă caldă
- Zahăr vanilat
- Făină cât cuprinde (aproximativ 600 g )
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu apa și încălzim ușor. Adăugăm zahărul și drojdia și amestecăm. Punem deoparte la loc cald pentru 15 minute.
După 15 minute, adăugăm ouăle, untul moale, sarea și vanilia. Mixăm bine cu un tel după care începem să adăugăm treptat făina, frământând un aluat nici prea tare, nici prea moale.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 60-90 minute sau până își dublează volumul.
Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 1 cm și decupăm gogoșile cu un pahar sau o cană. Le lăsăm la dospit după care le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Le putem lăsa neumplute, doar pudrate cu zahăr pudră sau cu scorțișoară sau le putem umple cu gem, ciocolată, frișcă etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!