Ingrediente necesare pentru 50 de bucăți:
- 300 g făină
- 200 g iaurt de vacă, gras
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 fiolă esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Într-un bol, batem ouăle împreună cu 1 plic de zahăr vanilat și 2 linguri zahăr până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm esența de vanilie, iaurtul și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Amestecăm până la omogenizare, după care adăugăm și coaja de lămâie și amestecăm iar.
Vom obține un aluat cremos și moale. Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă și, cu o linguriță, luăm din aluat și punem în uleiul încins.
Notă: de fiecare dată, băgăm lingurița mai întâi în ulei și după aceea în aluat, ca să nu se lipească.
Coacem gogoșile pe ambele părți, le scoatem cu o paletă pe un șervețel de bucătărie, după care le transferăm pe o farfurie și le pudrăm cu zahărul vanilat ( 2 plicuri ) cât sunt încă calde.
Savurați cu poftă! Poftă bună!