Gogoși cu aluat pe bază de iaurt – Gogoși fragede și pufoase, făcute cu lingura
Ingrediente necesare pentru 50 de bucăți:
- 200 g iaurt gras
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri mari zahăr
- Esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 300 g făină
- Coaja rasă de lămâie
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu 1 plic de zahăr vanilat până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm esența, iaurtul și cernem și făina amestecată cu praful de copt direct în această compoziție. Omogenizăm și încorporăm și coaja de lămâie. Vom obține un aluat moale și cremos.
Luăm din aluat cu o lingură și punem în ulei încins. Înainte de fiecare gogoașă, trecem lingura prin ulei încins și numai după luăm din aluat.
Coacem până se rumenesc frumos pe ambele părți, le scoatem cu o paletă și le transferăm pe un prosop de hârtie care va absorbi uleiul în exces.
Pudrăm cu zahăr pudră cât încă sunt calde…
Savurați cu poftă! Poftă bună!