Rețetă rapidă și delicioasă – Gogoși pufoase, aromate și moi – Gogoși răsucite
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 1 ou
- Jumătate pahar zahăr
- Un sfert pahar ulei
- 1 lingură rasă drojdie uscată
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 200 ml apă caldă
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Amestecăm drojdia cu un pic de apă caldă și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Separat, amestecăm făina cu zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie. Adăugăm și drojdia și începem să frământăm, adăugând treptat și apa rămasă.
După ce obținem un aluat omogen, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, într-un loc cald, timp de 1 oră.
După o oră, transferăm aluatul pe suprafața de lucru ușor înfăinată. Îl lucrăm, îl modelăm în fâșii și formăm gogoșile. Le lăsăm la dospit pentru încă 45 de minute.
Ulterior, prăjim gogoșile în baie de ulei încins și le scoatem pe prosoape de hârtie. După ce se mai răcoresc, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!