Ingrediente necesare:
- 250 g făină cernută
- 50 g unt topit
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr
- 1 lingură brandy
- 1 linguriță drojdie uscată
- Zahăr pudră, după gust
- 4 gălbenușuri
- 50 ml lapte
- 1 lingură smântână
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecăm laptele cald cu o priză de zahăr și cu drojdia.
Într-un alt bol, mare, amestecăm făina, cu zahărul rămas și cu 1 praf de sare. Adăugăm și gălbenușurile, brandy, smântâna și amestecul de drojdie. Frământăm aluatul, iar la final adăugăm și untul topit.
După ce încorporăm și untul, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 30 de minute. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată ușor cu făină și îl întindem la o grosime de 0,5 cm.
Decupăm blatul în mici forme dreptunghiulare, făcând o tăietură pe centrul fiecărui dreptunghi.
Trecem o margine a aluatului prin tăietură.
Încălzim o cantitate suficientă de ulei în care prăjim gogoșile până se rumenesc frumos.
Le scoatem pe un prosop de hârtie, după care le transferăm pe un platou și le presărăm generos cu zahăr pudră. Să le savurați cu poftă, alături de ceaiul preferat sau o ceașcă de lapte cald. Poftă bună!
Foto: Maria Anastasiei (PASIUNEA MEA,BUCATARIA!)