Langoși cu cartofi – Gustare sățioasă care se prepară foarte ușor, din 600g făină, 800g cartofi, 1 ceapă și…
Ingrediente necesare:
- 400 ml apă de la cartofii fierți
- 1 ou
- Sare
- 10 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
- 50 ml ulei vegetal
- 600 g făină
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 800 g cartofi fierți
- 1 ceapă
- Sare, piper
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și-i fierbem până se înmoaie.
Într-un vas mai mare turnăm 400 ml din apa în care au fiert cartofii. Adăugăm sare, oul, drojdia și amestecăm foarte bine. Cernem și făina și amestecăm ușor. Turnăm și uleiul și frământăm un aluat moale și nelipicios. Acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit timp de 90-120 de minute.
Între timp, pregătim și umplutura. Pisăm cartofii fierți și-i amestecăm cu ceapa prăjită, sare și piper.
Ungem cu un pic de ulei suprafața de lucru și mâinile. Împărțim aluatul în 8-9 bucăți pe care le întindem în formă rotundă.
Punem din umplutură pe fiecare, împachetăm bine umplutura în aluat. Prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți după care îi transferăm pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!