Înghețată cu pepene galben
Înghețata cu pepene galben este un desert răcoritor și parfumat. Aromele intense de pepene, combinate cu textura cremoasă a frișcăi și laptele condensat, creează un deliciu unic, ușor de pregătit. Fiecare linguriță îți aduce prospețimea fructelor și delicatețea sosului de pepene, totul într-o explozie de arome care îți vor încânta papilele gustative!
INGREDIENTE
600 g pepene galben (tăiat cubulețe)
100 g zahăr
500 ml frișcă
400 ml lapte condensat
200 g pepene galben (tăiat cubulețe mici)
MOD DE PREPARARE
- Pune pe foc 600 g pepene galben tăiat cubulețe cu 100 g zahăr și lasă până se înmoaie bine fructul.
- Mută compoziția într-un alt vas și blenduiește conținutul, apoi trece-l printr-o sită pentru a obține un sos de pepene galben.
- Mixează 500 ml frișcă până devine o spumă pufoasă, adaugă 400 ml lapte condensat și mai mixează timp de 2 minute.
- Adaugă jumătate din sosul de pepene galben și omogenizează compoziția.
- Toarnă conținutul într-o caserolă și lasă-l la frigider pentru 1 oră.
- Scoate înghețata din frigider și adaugă cealaltă cantitate de sos și 200 g pepene galben tăiat cubulețe mici.
- Amestecă ușor compozițiile cu o lingură, fără să le omogenizezi complet.
- Pune înghețata la congelator pentru 6-8 ore.
- Servește înghețata după preferință.