Islere
Islere: un desert tradițional românesc, cu forme rotunde sau ovale, renumit pentru dulceața sa, unde două bucăți de aluat se unesc într-un mod armonios și sunt umplute cu gem sau cremă de vanilie, pentru a oferi o experiență dulce și nostalgică a gustului autentic.
INGREDIENTE
- Pentru blat:
250 g unt
150 g zahăr pudră
180 g nuci măcinate
400 g făină
2 gălbenușuri
4 picături esență de rom
- Pentru cremă:
250 g mascarpone
250 g Nutella
4-5 picături esență de rom
- Pentru decor:
200 g ciocolată amară
3 linguri ulei
200 g nucă jumătăți (coaptă)
MOD DE PREPARARE
- Pentru prepararea biscuiților:
- Într-un bol, am pus untul și l-am spumat. Am adăugat gălbenușurile, zahărul și am mixat bine. Apoi, cu o paletă, am incorporat nucile și făina, și romul, formând un aluat pe care l-am pus la rece pentru minim 2 ore.
- Pentru prepararea cremei:
- Am mixat mascarponele, peste care am adăugat Nutella și am amestecat cu o paletă. Lăsăm la rece până formăm biscuiții.
- Întindem foi pe o planșetă pudrată cu făină și decupăm biscuiți pe care îi coacem 10 minute la 180 de grade Celsius.
- Lăsăm să se răcească, apoi punem pe jumătate din biscuiți cremă și acoperim cu unul fără cremă.
- Topim ciocolata pe baie de aburi și o așezăm peste biscuiți.
- Așezăm o jumătate de miez de nucă pe fiecare fursec.