Macrou la cuptor, în sos de roșii – Aveți nevoie de 4 roșii, 1 lămâie, 1 ceapă roșie și…
Ingrediente necesare:
- 4 bucăți pește macrou
- 4 linguri ulei
- 1 lămâie
- 4 roșii (pulpă pasată)
- Sare, piper
- 150 ml apă
- 1 linguriță amidon
- 2-3 fire pătrunjel
- 1 ceapă roșie
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm bine peștele după care porționăm în bucăți potrivite. Tăiem lămâia felii subțiri și introducem în fiecare bucată de pește.
Tocăm ceapa mărunt și o călim timp de 2-3 minute în ulei încins. Adăugăm și pulpa de roșii, amestecăm și fierbem timp de maxim 10 minute.
Amestecăm sosul cu amidonul dizolvat în apă, adăugând și sare și piper după gust. Turnăm sosul într-o tavă, punem bucățile de pește în sos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25-30 minute. La final presărăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă bonus: Plachie de pește
Ingrediente necesare pentru 6 porții:
- 6 bucăți pește cu os sau file (crap, știucă, somn, caras)
- 2 cepe mari, albe
- 2 ardei grași roșii
- 3-4 căței usturoi
- 1 conservă roții cubulețe
- 250 g roșii cherry
- 100 ml vin alb
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 2-3 foi dafin
- Sare, piper
- Lămâie pentru servit
- Pătrunjel verde – opțional
Mod de preparare:
Curățăm bine peștele, porționăm și spălăm în mai multe ape. Ungem cu ulei o tavă și așezăm în ea bucățile de pește. Tocăm ceapa fideluță și o călim timp de câteva minute într-o tigaie cu ulei încins, adăugând și rondelele de ardei și usturoiul pisat. Călim doar cât să se înmoaie legumele după care adăugăm și conserva de roșii, sare și fierbem totul împreună timp de 10 minute.
Turnăm acest amestec în tavă, peste bucățile de pește. Adăugăm și vinul, apa, roșiile cherry, frunzele de dafin și dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit pentru 20-25 minute.
Când legumele sunt moi și peștele începe să re rumenească, scoatem tava din cuptor. Presărăm pătrunjel verde deasupra.
Servim cu mămăligă caldă și felii de lămâie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!