Melci sau ochelari caramelizați cu scorțișoară
Această rețetă transformă simplul aluat de foietaj în Melci sau ochelari caramelizați cu scorțișoară delicioși, crocanți și aromatizați, perfecți pentru un desert rapid sau o gustare dulce oricând.
INGREDIENTE
1 pachet foietaj
150 g zahăr
10 g scorțișoară
MOD DE PREPARARE
- Dezghețăm aluatul, punem zahăr amestecat cu scorțișoară, aducem capetele la mijloc, punem iar umplutura și apoi punem capetele unele peste altele, tăiem bucăți de aproximativ 2 cm și le așezăm cu partea tăiată în sus și am format palmierii.
- Luăm cealaltă parte de foietaj, punem umplutura și nivelăm, rulăm din ambele părți până aproape de jumătate.
- Tăiem bucăți de 1,5 cm și le așezăm în tava cu partea tăiată în sus.
- Coacem la 200 de grade primele 10 minute și apoi dăm la 180 de grade timp de 25 de minute.