Rețetă pas cu pas – Minciunele din aluat pe bază de chefir – Minciunele moi și pufoase – Aveți nevoie de 1 gălbenuș, 40g zahăr pudră, 250 ml chefir, 400g făină și…
Ingrediente necesare:
- 250 ml chefir
- 1 gălbenuș
- 400 g făină
- 50 g zahăr tos
- 40 g zahăr pudră
- Jumătate cană ulei
- Un sfert linguriță bicarbonat de sodiu
- Un sfert linguriță sare
Mod de preparare:
Cernem 300 g de făină într-un bol. Adăugăm gălbenușul, bicarbonatul, 1 lingură și jumătate de ulei, chefirul, zahărul tos și amestecăm cu o lingură.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată generos cu făină și îl frământăm, încorporând și făina rămasă (100g). După ce obținem un aluat omogen și moale, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 15 minute.
Întindem aluatul la o grosime de 4 mm, tăiem în fâșii late de 5 cm, facem o tăietură în mijlocul fiecărei fâșii și tragem o margine prin ea.
Turnăm jumătate cană de ulei într-o tigaie. Prăjim minciunelele în uleiul încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape de hârtie după care le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!