Se prepară foarte rapid și foarte ușor – Minciunele pufoase și moi
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță esență de rom
- 2 linguri unt topit și răcit
- Făină – cât cuprinde aluatul
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu un praf de sare după care încorporăm și zahărul, untul topit, uleiul, esența și bicarbonatul. Treptat cernem și făina în compoziție și începem să frământăm un aluat omogen, nici prea moale dar nici prea tare.
Împărțim aluatul în două și întindem prima bucată pe suprafața de lucru presărată cu făină. Aluatul întins trebuie să fie puțin mai gros decât foaia de tăiței.
Tăiem în fâșii de 4 cm lățime și 12 cm lungime și tăiem o gaură de 4 cm pe mijlocul fiecăruia. Prin gaura tăiată trecem ambele capete ale fâșiilor.
Prăjim minciunelele în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape de hârtie după care le dăm prin zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!