Ingrediente necesare:
- 400 g ceapă
- 400 g morcov
- 1 kg gogonele
- 1 kg ardei roșu kapia (sau gogoșari)
- 500 g oțet
- 300 g zahăr
- 1 vârf de cuțit ardei iute (sau după gust)
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1 lingură rasă sare pentru murături
- Câteva fire de țelină
- Feliuțe de hrean
Mod de preparare:
- Spălăm bine legumele și le ștergem, le curățăm de semințe și cotoare și le tăiem felii.
- În fiecare borcan spălat și sterilizat așezăm câteva feliuțe de hrean, câte 1 linguriță de zahăr și punem legumele pregătite.
- Deasupra punem și câte o jumătate de linguriță de sare și jumătate linguriță de boabe de muștar. Punem și bețe uscate de mărar, feliuțe de ardei iute și completăm cu oțet.
- Închidem borcanele ermetic cu capace curate și depozităm borcanele în cămară. Le verificăm zilnic timp de câteva zile, le agităm ca să se dizolve sarea și zahărul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!