Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Negresă cu fulgi de ovăz – Rețetă fără făină, fără ouă și fără unt – Negresă dietetică
Ingrediente:
- 80g unt de arahide
- 120g sirop de arțar
- 1/4 linguriță de sare
- 480 ml lapte la alegere
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 180g ovăz rulat
- 30g pudră de cacao
- 1 lingură de semințe de in măcinate
- 1 linguriță de praf de copt
- 60g chipsuri de ciocolată
Temperatură și timp de coacere: 180 grade celsius, 40 de minute.
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecăm până la omogenizare untul de arahide și siropul de arțar…
Adăugăm laptele, sarea, extractul de vanilie și amestecăm din nou până la omogenizare…
Adăugăm ovăzul, pudra de cacao, semințele de in măcinate, praful de copt și amestecăm bine… Adăugăm apoi și chipsurile de ciocolată și omogenizăm… Turnăm aluatul în tava pregătită, mai presărăm câteva chipsuri de ciocolată deasupra și dăm la cuptor aprox. 40 minute sau până când se întărește…
Lăsăm să se răcească cel puțin 10 minute înainte de a servi… Poftă bună!