Negresă cu gem de caise – rețetă de post
Negresă cu gem de caise – rețetă de post: un desert delicios și potrivit pentru perioadele de post, în care aroma intensă a negresei se îmbină cu dulceața și prospețimea gemului de caise, oferind o experiență gustativă satisfăcătoare fără ingrediente de origine animală.
INGREDIENTE
500 g făină
2 linguri cacao (40 g)
250 g zahăr brun
un praf sare
250 ml apă minerală + încă 50 ml
125 ml ulei
250 g gem de caise
3 linguri esență vanilie (30ml)
1 linguriță esență rom
1 plic praf de copt
MOD DE PREPARARE
- Într-un bol, cerneți făina și cacaoa, adăugați zahărul și sarea și amestecați bine.
- În timp ce amestecați, turnați treptat apa, uleiul, vanilia și esența de rom.
- Adăugați gemul și amestecați. Dacă compoziția este prea densă, adăugați puțină apă minerală (până la 50 ml suplimentar).
- Turnați compoziția în tava de copt.
- Coaceți la 180°C timp de 40-50 minute sau până trece testul scobitorii.
- După coacere, lăsați prăjitura să se răcească, apoi porționați.
- Decorați cu zahăr pudră și fulgi de cocos.