Negresă pufoasă de post cu gem de vișine
Negresă pufoasă de post cu gem de vișine combină textura aerată și ciocolatoasă a blatului cu aciditatea plăcută a gemului de vișine, creând un desert irezistibil care dovedește că mâncărurile de post pot fi la fel de delicioase și satisfăcătoare
INGREDIENTE
375 g apă
225 g zahăr
225 g ulei
30 g cacao
150 g nucă măcinată
100 g stafide
300 g gem de vișine
10 g coajă rasă de portocale
15 ml esență de vanilie
5 g sare
- Glazură:
3 linguri cacao
3 linguri apă fierbinte
3 linguri ulei
6 linguri zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm zahărul cu lichidele și apoi ingredientele solide și la final gemul, turnăm compoziția într-o tavă de 25-30 cm, coacem 40 de minute la 160 de grade.
- Lăsăm la răcit!
- Pentru glazură, amestecăm toate ingredientele și le turnăm peste prăjitură. Decorăm cu ciocolată neagră.
Foarte tare, mulțumesc
Bună dimineața!🥰❤️îmi plac foarte mult rețetele dumneavoastră, vă felicit pentru tot ceea ce faceți! Mulțumesc frumos pentru rețete,o zi frumoasă și binecuvântată!