Rețetă simplă și rapidă, explicată pas cu pas, cu imagini – Pârjoale cu carne de vită – Chiftele de casă gustoase și savuroase
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 ceapă
- 600g carne de vită tocată
- 50 ml cremă de smântână
- pătrunjel (prospăt sau uscat)
- 1/2 linguriță muștar Dijon
- 1/2 linguriță usturoi uscat
- 1/4 linguriță piper negru
- nucșoară, 3/4 cană pesmet
- sare, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pregătim pârjoalele: pentru început, călim bine ceapa…
Mixăm bine oul cu o lingură de muștar, sare, piper, nucșoară și usturoiul pudră. Peste acestea adăugăm pesmetul, crema de smăntână, pătrunjelul verde tocat bine, ceapa și carnea de vită. Amestecăm totul bine-bine…
Formăm pârjoalele de mărime medie, apoi le punem în ulei încins în tigaie. Doar le rumenim rapid pe ambele părți și le scoatem pe o tavă…
Dăm la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade Celsius… Sunt gata de servire! Poftă buna!