Pateuri cu mere de post
Pateuri cu mere de post, o îmbinare perfectă între aluatul fraged și umplutura aromată de mere, sunt alegerea ideală pentru o gustare dulce și sățioasă, fără compromisuri în perioadele de post.
INGREDIENTE
1 pachet aluat de foietaj
1.5 kg mere
200 g zahăr
10 g zeamă de lămâie
5 g scorțișoară
30 ml rom (băutură)
MOD DE PREPARARE
- Călim merele tăiate cubulețe cu zahărul și zeama de lămâie.
- Adăugăm scorțișoara și romul, lăsăm la răcorit.
- Într-o tavă cu hârtie de copt așezăm prima foaie de aluat de foietaj, adăugăm merele și apoi cealaltă foaie de foietaj. Tăiem bucăți de 10 cm și fiecare bucată o crestem cu cuțitul.
- Coacem la 180 de grade timp de 40 de minute.
- Servim pudrată cu zahăr pudră!