Rețetă ușoară și rapidă, pas cu pas, cu imagini – Plăcintă aperitiv, gustoasă și savuroasă – Turtă de casă cu brânză și verdețuri
Ingrediente:
Aluat:
- 300g făină de grâu
- 250 ml kefir
- 8g praf de copt
- 1/2 linguriță sare, zahăr
- 15 – 25 ml unt
Umplutură:
- 250g brânză
- mărar
- pătrunjel
- 1 ou
Mod de preparare:
Preparăm aluatul. Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și zahărul, praful de copt și amestecăm. Adăugăm treptat kefirul și amestecăm folosind o lingură de lemn. Când aluatul devine puțin lipicios și pufos, adăugăm uleiul, frământăm ușor și îl lăsăm deoparte, la odihnit…
În continuare, pregătim umplutura. Dăm prin răzătoarea mare brânza, tocăm verdețurile proaspete, adăugăm oul, sarea și piperul. Mixăm bine…
Împărțim aluatul și umplutura în părți egale…
Formăm turtele și le punem la copt într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Aluatul îl formăm ca pe un săculeț și îl întindem bine înainte de a-l pune la copt…
În timpul coacerii, dar și după ce scoatem turtele, tapetăm cu unt…
Plăcintele sunt numai bune de servit! Poftă mare!