Plăcintă cu brânză și merișoare
INGREDIENTE
1 kg brânză de vaci
8 ouă
200 g zahăr
200 g unt topit
200 g telemea
200 g merișoare
10 g coajă de portocale rasă
5 g sare
10 ml esență de vanilie
1 pachet foi de plăcintă
1 ou plus 2 linguri de lapte pentru uns plăcinta
Zahăr pudră pentru decor
MOD DE PREPARARE
- Într-un bol mare, amestecați ouăle cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adăugați brânza de vaci, telemeaua rasă, merișoarele, coaja de portocale rasă, sarea și esența de vanilie. Amestecați bine până la omogenizare.
- Luați o tavă de 30/26 cm și începeți să așezați foi de plăcintă. Pentru fiecare foaie de plăcintă pe care o așezați în tavă, ungeți suprafața cu unt topit înainte de a adăuga următoarea foaie.
- După ce ați așezat câteva foi (aproximativ 3-4 foi), întindeți jumătate din umplutura pregătită.
- Repetați procesul de așezare a foilor, unse cu unt între fiecare, și apoi adăugați restul de umplutură.
- Finalizați cu un strat de foi, unse fiecare cu unt, asigurându-vă că și ultima foaie este bine unsă cu unt.
- Într-un bol mic, bateți un ou cu două linguri de lapte și ungiți suprafața plăcintei cu acest amestec.
- Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute sau până când suprafața devine aurie și crocantă.
- Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcorească puțin.
- Pudrați plăcinta cu zahăr pudră înainte de servire.