Plăcintă cu iaurt și stafide
Plăcinta cu iaurt și stafide este o combinație irezistibilă între textura crocantă a foilor de plăcintă și crema fină de iaurt, parfumată cu vanilie și coajă de portocală. Stafidele hidratate în coniac adaugă un plus de savoare, transformând acest desert într-un răsfăț aromatic și delicios.
INGREDIENTE
Un pachet foi de plăcintă
8 ouă
1 kg iaurt grecesc
200 g stafide hidratate în coniac
200 g zahăr
200 g unt
3 linguri griș
30 g coajă de portocală rasă
20 ml vanilie
Sare
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm iaurtul cu zahărul, ouăle, aromele, stafidele și grișul.
- Așezăm în tavă jumătate din foile de plăcintă, unse cu unt, turnăm jumătate din compoziția de iaurt, adăugăm încă un strat de foi unse cu unt și restul de compoziție de iaurt, acoperim cu foile rămase.
- Ungem cu untul rămas, presărăm zahăr și înțepăm plăcinta din loc în loc. Coacem 40 de minute la 160°C.