Rețetă pas cu pas, cu imagini – Plăcintă cu mere – Rețetă rapidă și aromată – Se prepară din 3 ouă, 300g zahăr, 220g unt, 160 ml lapte, 600g mere decojite și […]
Ingrediente:
- 3 ouă medii
- un vârf de cuțit de sare
- vanilie
- 300g de zahăr
- 220g unt
- 160 ml lapte
- 280g de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 600g mere decojite
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de suc de lămâie
- coajă de lămâie (sau 2 lingurițe de scorțișoară)
Temperatură și timp de coacere: 190 grede Celsiuss, 50 – 60 minute
Mod de preparare:
Curățăm merele de coajă și de miez, apoi le tăiem în felii potrivite ca dimensiune (julien)…
Adăugăm peste mere 2 – 3 linguri de zahăr, coaja de lămâie (sau 2 linguri de scorțișoară), sucul de lămâie și amestecăm. Dăm deoparte și preîncălzim cuptorul…
Punem într-un bol ouăle, un praf de sare și mixăm timp de un minut. Cănd se transformă în spumă, adăugăm zahărul și o lingură de zahăr vanilat. Mixăm iar până se îngroșă spuma (zahărul se topește)…
Adăugăm peste această compoziție, în timp ce mixăm, untul topit și laptele cald. Peste acestea adăugăm făina și praful de copt. Mixăm totul la viteză medie, timp de un minut… Ajungem la această consistență a aluatului:
Turnăm aluatul în tavă, apoi adăugăm conținutul de mere. Dăm tava la cuptor 50-60 minute, la 190 grade Celsius.
După cele 60 minute, scoatem tava din cuptor și dăm plăcinta la o parte… Decorăm cu zahăr pudră… După ce aceasta se răcește, o putem tăia… Arată minunat… Merită să o încercați!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!