Rețetă cu imagini, pas cu pas – Plăcintă de casă cu cremă de brânză și iaurt – Rețetă rapidă și gustoasă
Ingrediente:
- 2 ouă
- 120g smântână
- 150g de iaurt
- 200g de cremă de brânză
- 400g de brânză feta
- 500g foi subțiri de plăcintă
- 5 lingurițe de ulei vegetal
- sare
Temperatură și timp de coacere: 200 grade Celsius, 30 minute
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm bine un ou, uleiul vegetal, smântâna și iaurtul…
Într-un alt bol, mixăm bine crema de brânză, brânza feta, 1 ou și un praf de sare…
Luăm o foaie de plăcintă și o învelim în diagonală, pentru a obține un triunghi (echilateral). Ungem cu ajutorul unei pensule cu conținutul de smântână și iaurt pregătit…
Tragem colțurile bazei, unul către celălalt, și obtinem formă de plic… Ungem din nou cu ajutorul pensulei…
Întindem umplutura de brânză la baza aluatului și îl rulăm… Îl mutăm direct în tavă și repetăm procesul până terminăm ingredientele…
Amestecăm 2 lingurițe de brânză și un sfert de cană de iaurt. Ungem plăcintele cu acest mix înainte de a le pune la cuptor…
Tapetăm și cu puțin ulei… Dăm la cuptor, timp de 30 minute, la 200 grade Celsius….
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Poftă mare!