Plăcintă de casă, cu brânză – Se prepară din 500g foi de plăcintă, 200 ml lapte, 1 kg brânză, 100 ml ulei și…
Ingrediente necesare:
- 500 g foi de plăcintă
- 200 ml apă
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 gălbenuș
- 1 kg brânză
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu apa, uleiul și un pic de sare.
Împărțim foile în trei părți egale.
Dăm brânza prin răzătoare și o împărțim tot în 3 părți egale.
Umplem fiecare set de foi cu brânză și rulăm.
Tăiem fiecare rulou în câte 6 părți și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Turnăm amestecul de lapte în tavă și lăsăm deoparte timp de 2-3 minute.
Ungem cu un gălbenuș de ou și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până plăcinta se rumenește frumos și lichidele sunt absorbite.
Savurați cu poftă! Poftă bună!