Pufoasă, aerată și absolut delicioasă – Plăcintă italiană cu mere
Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 100 g unt moale
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 75 ml lapte
- 4 mere
- 1 lingură zahăr brun
- Jumătate linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea, untul moale, zahărul, coaja de lămâie, vanilia, ouăle și amestecăm ușor. Treptat încorporăm și laptele.
Trebuie să obținem un aluat cremos.
Curățăm merele de coajă, semințe și cotoare și le tăiem în jumătate. Tăiem jumătate din cantitatea de mere în cuburi și le încorporăm în aluat. Merele rămase le tăiem în felii subțiri.
Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu făină. Punem feliile de mere pe toată suprafața aluatului și presărăm deasupra zahărul brun amestecat cu scorțișoara.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!