Rețetă explicată pas cu pas – Plăcintă moale și suculentă (cu umplutură delicioasă de mere) – Plăcintă de casă (cu mere)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte (la temperatura camerei)
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 mere mai mari
- 5 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare:
Pentru umplutură, curățăm merele și le dăm prin răzătoarea mare. Punem merele într-o oală, adăugăm zahărul, sarea și amestecăm. Călim merele până se înmoaie, amestecând continuu. La final adăugăm și scorțișoara, amestecăm și lăsăm umplutura să se răcească.
Pentru aluat, separarăm albușurile de gălbenușuri și mixăm albușurile spumă tare. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă. Mixând continuu, încorporăm treptat uleiul și laptele. Cu o spatulă, încorporăm spuma de albușuri după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm jumătate din aluat în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. După 10 minute, scoatem tava din cuptor, întindem umplutura deasupra aluatului și acoperim cu aluatul rămas. Dăm tava înapoi la cuptor până plăcinta se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm plăcinta să se răcească după care o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!