Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Plăcinte ungurești cu brânză dulce – Plăcinte de casă pufoase și delicioase, fragede și moi
Ingrediente:
Aluat:
- 300g făină
- 70 ml lapte sau apă
- 50g zahăr
- 30g unt moale
- 6g drojdie uscată
- 2 ouă
- 2/3 linguriță de sare
Umplutură:
- 250g brânză de vaci
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 gălbenuș de ou
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 1 linguriță amidon (sau făină)
Temperatură și timp de coacere : 200 grade Celsius, 15-17 minute
Mod de pregătire:
Activăm drojdia în lapte, cu sare și zahăr. Pregătim aluatul. Spargem ouăle, adăugăm zahărul și batem bine… Adăugăm drojdia și amestecăm din nou…
Adăugăm făina și frământăm la mână. Omogenizăm cu untul, frământăm bine la mână și lăsăm acoperit pentru câteva minute…
Pregătim umplutura. Într-un bol, mixăm bine brânza de vaci cu 2-3 linguri de zahăr, 1 gălbenuș, o lingură de făină și zahăr vanilat…
Întindem bine aluatul și îl feliem cu un cuțit circular, în bucăți egale… Întindem umplutura și formăm pachețelele. Le lăsăm la odihnit timp de 30 minute…
Înainte de a le pune la copt, tapetăm cu ou… Le lăsăm la cuptor aprox. 17 minute, la temperatura de 200 grade Celsius…
Scoatem din cuptor și decorăm cu zahăr pudră…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!