Plăcințele moi, umplute cu brânză dulce – Se prepară din 100g unt, 2 ouă, 200g brânză de vaci,4 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Un praf de sare
- O cană și jumătate făină
- Un sfert cană apă
- 1 ou pentru uns
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 1 gălbenuș
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt rece și frământăm rapid un aluat nisipos. Încorporăm oul, zeama de lămâie și sarea. Lucrăm repede ca untul să nu se topească. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm brânza împreună cu gălbenușul și zahărul.
Scoatem aluatul din frigider. Îl întindem la o grosime de 3-5 mm, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Decupăm plăcințelele cu un pahar, așezăm umplutura pe o parte și pliem.
Apăsăm bine marginile ca să fim siguri că umplutura nu va curge. Transferăm plăcințelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc frumos. După coacere le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!